Finse sauna

Onze Finse sauna vind u buiten, naast de jacuzzi in de tuin.Ook deze is overdekt zodat u bij slecht weer niet meteen nat regent. Onze sauna staat standaard ingesteld op circa 82C.

 

De Finse sauna heeft een heilzame werking op lichaam en geest en  is bovendien ook nog eens goed voor lichaam en geest.Door de hoge temperaturen gaan je poriën vanzelf open als een bloemknop in de lente. Ook ga je zweten, alsof je al op de helft bent van een marathon. Het vocht verlaat je lichaam door de huid en als gevolg van het zweten en vochtverlies, zal bij stijgende temperaturen de bloeddruk dalen. De Finse sauna heeft een reinigende werking op het lichaam en voert naast vocht bijvoorbeeld ook melkzuren af en daarom wordt ook wel gesproken van een dieptewerking.

Door na de saunagang even naar lekker buiten te lopen en vervolgens koud af te douchen, wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. In onze sauna hangen ook zoutkristallen boven de kachel die een heilzame werking hebben op de luchtwegen. Door het gebruik van kruidenolie zal de sauna een aromatische geur hebben.

Wanneer u nog niet eerder in een finse sauna bent geweest, kunt u het beste onderin beginnen om uw lichaam beter aan de hoge temperatuur te laten wennen.

Ook van een finse sauna kan tijdens de zwangerschap veilig gebruik worden gemaakt, al kun je dan wel beter onderop blijven zitten.

Een regelmatig bezoek aan de finse sauna reinigt niet alleen je huid en zorgt voor een totale ontspanning, maar verhoogt bovendien ook nog eens je weerstand, zodat je minder snel een griep of verkoudheid oploopt.

© Wellnesshoeve Butterfly |   Made by Nicole Vaasen / https://www.colliesdesign.com/